Mindset Masterclass

Wil je weten wat een Mindset Masterclass met mij heeft gedaan? Het antwoord is dat het mij bewuster heeft gemaakt van het moment waar ik nu in sta, in welke energie. Ik heb het ervaren als een openbaring. Wil je weten wat in die openbaring voorkwam? Lees verder.

“Wil je deelnemen aan mijn Mindset Masterclass?”, vroeg mijn nicht Daniëlle Saija. Ik twijfelde geen moment. We hadden een datum geprikt en ik had het voorrecht om deze te volgen samen met een getrouwd koppel.

Zoals ik hierboven al aangeef, Danielle is mijn nicht. Dus we weten al van jongs af aan af van elkaars bestaan. Maar sinds 2015 hebben we elkaar echt goed leren kennen in Aotearoa (Nieuw-Zeeland). Zij woonde op dat moment in Utrecht en ik in Limburg.

Waarom de Mindset Masterclass?

Danielle en ik hebben veel meegemaakt met elkaar in een korte periode van twee weken aan de andere kant van de Wereld. We leerden elkaar kennen op vele gebieden: Emotioneel, Geestelijk, Spiritueel, maar ook Energetisch.

Ik heb ontzettend veel van haar geleerd in deze periode. Ze is en heeft een prachtige energie en weet ontzettend veel. Daarnaast deelt ze dit ook graag met diegene die hiervoor openstaan. Ze stelt zich kwetsbaar op en dat is ontzettend mooi om te zien in een persoon.

Toen ze me vroeg om mee te doen aan de Masterclass, vond ik het wel spannend. Het was gezonde spanning. Ik was vooral excited. Ik dacht vaker terug aan de tijd die we met elkaar hadden doorgebracht in Aotearoa (Nieuw-Zeeland) en wat ik had geleerd over mijn eigen bewustzijn. Maar vooral de trauma’s waar ik mee zat.

Ik wist dus dat ik met deze Mindset Masterclass nog meer ging leren. Wat precies, was nog onbekend voor mij. Ik vertrouwde erop dat het in ieder geval erg waardevol ging zijn.

If you never try, you’ll never know

En waardevol dat het was. In die twee dagen heb ik ontdekt dat ik me eigenlijk helemaal niet geliefd voelde. Ja dat klinkt misschien heel raar, maar dat was blijkbaar zo. Mijn allereerste bewuste affirmatie was ook: IK BEN GELIEFD.

Nu is dit een harde realiteit, dat ik me niet geliefd voelde. Ik zocht in ieder geval de liefde bij de verkeerde mensen. Op dat moment had ik mijn partner, die van mij houdt en door het vuur gaat voor mij.

Een waterval van tranen

Het uitspreken van deze affirmatie (met de informatie die ik van tevoren had opgeslagen) zorgde ervoor, dat ik een shift van energie maakte.

Ik voelde deze affirmatie rechtstreeks naar mijn hart gaan (energetisch). Een stroom van liefde voor mezelf, echt het houden van, vulde mij van top tot teen. Vervolgd door een waterval van tranen.

Ik liep gauw naar de wc om de tranen te laten vallen, maar ze bleven maar komen. Dus ik besloot om even een frisse neus te halen. Mijn nicht vroeg in het maleis: “djadi? gaat het?” Waarop ik antwoordde dat ik even naar buiten ging.

Het gevoel van loslaten

Van een waterval van tranen uitten de emoties zich gauw naar het lichamelijke, het happen naar lucht. Merkwaardig genoeg kon ik mezelf wel steeds beter bedaren en ook beheersen. Ik was op een gegeven moment “uitgehuild” en vond mijn balans in ademhalen weer terug. Ik werd nog “getroost” door een poes. Zij was een van de huisdieren en liet zich blijkbaar nooit optillen, toch gaf ze me kopjes en liet ze zich wel optillen.

Ik heb geleerd dat je heel goed kunt reflecteren aan hoe dieren op je reageren. Dat je best je energie hieraan kunt meten. Niet altijd, maar wel als je heel bewust je energie vrijgeeft.

Als je hier nog helemaal niet van op de hoogte bent of voor openstaat, dan lijkt dit misschien abracadabra wat ik schrijf, maar ergens vind je het wel interessant. Anders was je niet tot hier gekomen met het lezen van mijn blog ;).

Het ligt voor je neus

Door deze Masterclass besefte ik dat je helemaal niet ver hoeft te “zoeken”, naar in mijn geval, liefde. Het allerbelangrijkste is dat je de liefde in en voor jezelf vindt. De “externe” liefde (dat waar de meeste van ons naar op zoek zijn) ligt/staat vaak precies voor je neus. Doordat ik vooral op zoek was naar liefde van bijvoorbeeld familie, was ik blind voor de liefde die mijn partner oprecht aan mij toonde. Als ik niet had deelgenomen aan deze Masterclass had ik dit waarschijnlijk ook pas veel later ontdekt

Ga niet op zoek naar balans, wees de balans

Ik zag deze uitspraak voorbij komen: Ga niet op zoek naar de balans, wees de balans. Toen dacht ik wauw, wat een krachtige uitspraak! Ik vind ‘m zo krachtig, omdat je steeds om je heen hoort: “zorg dat je balans vindt tussen bijvoorbeeld werk en privé”. Maar waar hangt dat dan van af? Van je omgeving? Van je werkgever? Van je vrienden? Van je familie? Van je salaris? Van je cultuur en haar tradities?

Nou nee, ik heb ontdekt door te ervaren, te lezen, gesprekken te voeren met anderen, dat er geen balans te vinden is tussen deze factoren. Het begint allemaal met de balans in jou. Zorg dat je deze vindt in jezelf. Niet buiten jezelf. Als je de balans eenmaal hebt gevonden, door bijvoorbeeld iets in jezelf te veranderen, verandert je omgeving en alles wat je van buitenaf aantrekt vanzelf met je mee. Van omgeving, tot werk, tot vrienden, tot familie, tot salaris, noem maar op.

Zorg dat je iemand vindt, een goede coach/docent die jou hierin helpt. Iemand waarvan zijn/haar manier van werken bij je past. Dus dat vooral goed voelt. Volg niet persé de menigte, maar luister naar je onderbuikgevoel.

O ja en verandering kost tijd…Geef het dan ook de tijd!

Hoe heb jij je balans gevonden? Of hoe wil jij deze vinden?

Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

Bepaal Je Eigen Geluk en Groei!

Hormat, Liefs
Laetitia

Standaard afbeelding
Laetitia Solisa

Laetitia is Sociaal Pedagogische Hulpverlener en Loopbaancoach 2.0 die jongeren en (jong)volwassenen helpt om toekomstbepalende keuzes te maken. Keuzes die gebaseerd zijn op hun eigen gevoel.

Artikelen: 2

Geef een reactie