In 7 stappen stressvrij vervolgkeuzes maken

Bepaal Je Eigen Geluk En Groei!

Mind Your Step

Als eindexamenkandidaat of afgestudeerde van het voortgezet of hoger onderwijs verwacht iedereen veel van jou. Want jij maakt die ‘allesbepalende’ vervolgkeuze na je opleiding. Ook als je momenteel op zoek bent naar de juiste baan of datgene waar jij een gelukkig gevoel van krijgt.

Maak jij de keuze op basis van wat jouw school of je ouders adviseren?

Houd je rekening met jouw cultuur, tradities, normen en waarden? Of misschien vind je het gezelliger om met vrienden/vriendinnen dezelfde opleiding te gaan volgen? Of bij dat ene bedrijf te solliciteren?

Jij wilt in ieder geval een keuze maken die is gebaseerd op jouw eigen gevoel, niet op wat anderen zeggen of willen. Het draait om jouw toekomst en die bepaal jij. Toch?

Hoe dan?

Je bent nog jong en wilt van alles doen, maar je weet nog niet precies wat en hoe. Onbewust hou je rekening met verschillende factoren die invloed hebben op je vervolgkeuze. Meningen van je omgeving (je ouders, je cultuur, normen en waarden, tradities, vrienden, vriendinnen, school etc). Je blijft nog teveel in je comfortzone hangen.

Daarom heb jij de handvatten nodig om jouw eigen weg uit te stippelen. Maar welke handvatten bestaan er en hoe pas jij deze toe? Je raakt in de stress, want de druk neemt toe en de tijd tikt. Het moment om te kiezen komt steeds dichterbij.

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wat jij precies wilt. Goed of fout bestaat niet. Laat het jouw eigen beslissing zijn en niet die van anderen. En zorg dat je duidelijk hebt waarom jij een bepaalde richting uit wilt gaan.

Om die keuzestress te laten verdwijnen heb ik speciaal voor jou de ‘Mind Your Step-methode’ ontwikkeld. Het doel is om jou te helpen naar jouw eigen stem en jouw eigen gevoel te luisteren. Je bespaart hiermee heel veel tijd, geld, energie!

Als sociaal pedagogische hulpverlener en loopbaancoach 2.0 starten we met jouw gratis persoonlijke 1 op 1 ‘What’s on Your Mind-Gesprek’. We leren elkaar kennen en samen achterhalen we hoe ik jou ga helpen.

Romaisa en Liesbeth zijn eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs en vriendinnen voor het leven. Ze volgen beiden HAVO. Over een aantal maanden moeten ze een vervolgkeuze maken voor het hoger onderwijs.

Romaisa gaat voor de PABO. Haar moeder, tantes, oma en zelfs overgroot-oma waren tenslotte ook basisschoollerares. Dit is dus een traditie voor de vrouwen in de familie.

Eigenlijk wil Romaisa stiekem heel graag een vervolgopleiding in de richting van muziek kiezen. Maar na een gesprek hierover, met haar ouders, familie en vrienden, krijgt ze alleen maar negatief commentaar of het wordt genegeerd.

Opmerkingen zoals ‘daar zit geen ‘toekomst’ in’, ‘je kan hier niet voor eeuwig je geld mee verdienen of gelukkig worden’, ‘het is familietraditie dat alle vrouwen basisschoollerares worden, ga jij die traditie nu verbreken?’. Romaisa besluit om zich toch maar niet te verdiepen in een muzikale opleiding en kiest voor de PABO.

Liesbeth schrijft geregeld teksten met Romaisa en samen ontstaan er ontzettend mooie popnummers. Liesbeth ziet het wel zitten om samen een platenlabel op te starten. Ze voelt zich helemaal happy als ze er alleen al aan denkt. Ze zou hier elke dag haar bed voor uitkomen!
Toch weet ze niet zeker of dit wel een goede stap is, omdat Romaisa ook niet een vervolgopleiding omtrent muziek gaat doen. Liesbeth kiest er dan toch ook maar voor om samen met Romaisa de PABO te doen.

Herken je jezelf in Romaisa of Liesbeth?

Vaak is de door jouw gemaakte vervolgkeuze (onbewust) beïnvloed door je eigen omgeving (ouders, cultuur, school, vrienden, sociaal media). Het gevolg hiervan is, dat je er veel te laat achter komt, dat dit voor jouw gevoel niet de juiste keuze is. Je raakt gedemotiveerd en dit maakt je ongelukkig.

Ondertussen heb je misschien al veel schulden gemaakt, door een studielening af te sluiten en ga je om deze reden maar door. Het is immers zonde van al dat geld, dat je hebt geleend.

Maar je merkt, je hebt veel meer in je mars. Er is meer potentie.  Daar ben je je steeds meer bewust van.

Gelukkig kan het anders en kun je wel dé vervolgkeuze maken die gebaseerd is op wat jij wil! Jij kan voor jouw volle potentie en geluk gaan.

Ik heb het ‘Mind Your Step-Programma’ speciaal voor jou ontwikkeld.

Na het ‘Mind Your Step-programma’

 • Ontdek je wat jouw echte talenten en interesses zijn. Nu zoek je gerichter en maak je de keuze die het beste bij jou past. Je voelt je weer gelukkig en staat volop in het leven.
 • Zijn de mogelijkheden ineens helder en dit betekent, dat je eindelijk van die keuzestress af bent. Je bent gerustgesteld in plaats van gefrustreerd.
 • Ondervind jij je eigen kracht. Je eigenwaarde groeit, waardoor jij situaties vanuit een ander perspectief benaderd.
 • Krijg je bevestiging van jouw innerlijke stem, waardoor je zelfvertrouwen groeit.
 • Blijf je dicht bij jezelf. Hierdoor bepaal jij zelf in hoeverre jouw cultuur, tradities, normen en waarden een invloed hebben op jouw keuze.
 • Creëer je duidelijkheid en groeit jouw zelfvertrouwen, waardoor je jouw eigen gevoel leert te volgen.
 • Ben je gemotiveerd om een vervolgkeuze te maken, waardoor je zin hebt om aan de slag te gaan. Bovendien bespaar jij tijd/geld en energie, zodat je voldoende aan andere leuke zaken kan spenderen.

Het 'Mind Your Step-programma' bestaat uit 7 stappen

Klik op de afbeelding voor meer info

Stap 1

The First Step

Stap 2

Mind Your Step

Stap 3

Time to Feel

Stap 4

Step to Happiness

Stap 5

What I Want

Stap 6

Make a Choice

Stap 7

Road to Joy

Aan het eind van dit programma heb je een hele bijzondere BONUS : het unieke ontwerp van het proces, dat je hebt doorlopen om tot de beste keuze en tot grote bloei te komen.

The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams.

- Oprah Winfrey -

In het Mind Your Step Programma werken we als volgt

 • Op verschillende manieren stel jij je vragen aan mij als je er even niet meer uitkomt, zoals via whatsapp en e-mail
 • Er zijn 7 contactmomenten van minimaal 60 minuten via Zoom. 
 • Er is altijd de mogelijkheid om het contactmoment opnieuw te bekijken, zodat je het programma op jouw tempo volgt en kan terugkijken.
 • We plannen, zolang het traject duurt, wekelijkse (4x per maand) calls in om de spannende stappen te zetten.
 • Elke week ontvang je een persoonlijke reminder om jou te motiveren en inspireren.
 • BONUS: je ontvangt jouw gehele proces in de vorm van een uniek customized aandenken.

Dus wil jij echt dé vervolgkeuze maken die gebaseerd is op jouw eigen gevoel? Wil jij leren hoe je jouw toekomst en geluk zelf bepaalt? Wacht niet langer, elke seconde telt. Bepaal je eigen geluk. Investeer in jezelf en ga voor die stressvrije vervolgkeuze. Samen ontdekken we hoe jij dit kan doen, op jouw manier. Krijg grip op jouw toekomst!

Kies voor jezelf en ga voor het Mind Your Step-programma!

Mind Your Step

1897,- incl. btw (MEEST VOORDELIG)

Mind Your Step

382,56 PER MAAND incl. btw (6 termijnen)

Kiezen voor jouw geluk en groei betekent, dat je hebt te investeren in jezelf. Het gaat immers om jouw toekomst!

Erno Pickee (45)

Quote:

De kunst van het confronteren.
Coaching heeft veel verschillende rollen. Echter, om groei te bereiken word je vroeg of laat geconfronteerd met jezelf. De spiegel die ik kreeg voorgeschoteld door Laetitia was voor mij een hele bijzondere, inspirerende en warme ervaring. Heel mooi hoe zij een van hart tot hart gesprek met je kan voeren en je vervolgens op een positieve manier kan confronteren.
Laetitia, hartelijk dank voor de nieuwe inzichten.

Trainer, adviseur en docent

Heb je nog vragen of twijfels?

Stuur dan een bericht naar contact@reloadyourmind.nl en je ontvangt zo snel mogelijk antwoord.

Veelgestelde vragen

Maak een afspraak voor het gratis What’s On Your Mind-gesprek of start de Mind Your Step-methode, zodat ik je help om hierachter te komen. Ik geef je alle handvatten om dé vervolgkeuze te maken, gebaseerd op jouw gevoel en interesses.

Dit kan komen omdat mensen vaak de keuze maken op basis van wat anderen willen (omgeving, school, leerplicht). Niet op wat je zelf wilt. Je weet eigenlijk niet goed waarom je de keuze hebt gemaakt.

Jazeker! Als je uit een gezin komt met verschillende culturen, heb je te maken met meerdere factoren die invloed hebben (gehad) op jouw vervolgkeuze, zoals cultuur, normen en waarden, tradities en bijvoorbeeld taal. Het programma geeft hier uitgebreid aandacht aan.

In het gratis What’s On Your Mind-gesprek geef ik je de helderheid wat mogelijk is. Ik voer een interactief gesprek met je. Het is aan jou of je het Mind Your Step-Programma wilt volgen. Het Mind Your Step-methode programma is interactief opgezet. We werken nauw samen aan jouw geluk.

Ik ben ervan overtuigd dat je, zolang je er voor openstaat, zeker zult slagen in het programma. Zelf heb ik deze begeleiding nooit gehad. Ik heb ervaring opgedaan met mijn aanpak en methode en deze is voor (jong)volwassenen succesvol gebleken.

In het gratis What’s On Your Mind-gesprek maak ik je al veel helder. Dit gesprek maakt duidelijk of het Mind Your Step-Programma bij jou past.