Laetitia Solisa

Oprichtster en eigenaar van Reload Your Mind

Het Gevoel van Geluk

Al van jongs af aan krijg ik een gelukkig gevoel, door mijn medemens te helpen. Mijn naam is Laetitia, mijn afkomst is Moluks-Oost-Timorees en geboren en getogen in Nederland.
Mijn CITO-uitslag op de basisschool was HAVO/VWO.  Ik koos ervoor om mijn HAVO-diploma te halen. Op mijn 17e ging ik naar de Hogeschool Zuyd in Maastricht en studeerde op  mijn 21e af als Sociaal Pedagogische Hulpverlener oftewel Bachelor of Social Work. Ik had besloten om na mijn studie meteen te gaan werken.

In de keuzes die ik toen maakte speelden verschillende factoren een rol, zoals de liefdevolle opvoeding die ik heb gekregen van mijn ouders. Maar ook de mensen waarmee en de omgeving waarin ik ben opgegroeid. Mijn afkomst, cultuur, normen en waarden, tradities hebben ook altijd een bepaalde belangrijke invloed gehad in mijn persoonlijke ontwikkeling. En nog steeds.

Maar gaven deze invloeden mij het gevoel van geluk of onbewust het gevoel van verantwoordelijkheid? Door de jaren heen krijg ik een steeds duidelijker antwoord op deze vraag.

Ik heb mijn halve leven, vrijwillig en in loondienst, met (jong) volwassenen gewerkt en ontdekte dat deze doelgroep vaak meer in hun mars hadden, dan eigenlijk tot uiting kwam.

Mijn Geluk Ontdekt

Na mijn 30e besloot ik een sabbatical van 5 maanden te nemen om in mijn eentje een wereldreis te maken. Onder andere door deze wereldreis en vele andere levenservaringen, ben ik dolgelukkig!

De manier hoe ik mijn geluk en vreugde heb ontdekt, geef ik heel graag door aan iemand zoals jij.

Ik besef dat de begeleiding bij een vervolgkeuze, na mijn middelbare- en hogere school, niet vanzelfsprekend was. Het was eerder een gemis. Vanaf de middelbare school werd je aan je lot overgelaten, net zoals vele scholieren/studenten dat nu ook ervaren.

De tussenstappen, om uiteindelijk tot het maken van een bewuste eigen vervolgkeuze te komen, ontbraken.

Vandaar, dat ik de ‘Mind Your Step-methode’ heb ontwikkeld. Met als doel om (jong) volwassenen te helpen een bewuste vervolgkeuze te maken na de middelbare, hogere school of universiteit. Maar ook als je vast zit in je opleiding of huidige baan. 

Mind Your Step-methode

De ‘Mind Your Step-methode’ geeft aandacht aan belangrijke tussenstappen in jouw leven. Het gaat onder andere om jouw eigen ontwikkeling en het bewust worden van de te maken en al gemaakte keuzes. .

Ik ben ervan overtuigd, dat alles precies op het juiste moment plaatsvindt. En voor mij is het is nu tijd om een ieder (in het bijzonder, (jong)volwassenen) te helpen met die belangrijke vervolgkeuzes.

Het komt wel eens voor dat  je stress ervaart. Of je bent nog onzeker over de “juiste” keuze. Vaak maak je deze met onbewuste invloed van je eigen omgeving (ouders, cultuur, school, vrienden, sociaal media). Het gevolg hiervan is, dat je er veel te laat achter komt, dat dit voor jouw gevoel niet de keuze is, die bij jou past. Je raakt gedemotiveerd en dit maakt je ongelukkig.

Ondertussen heb je misschien al veel schulden gemaakt, door een studielening af te sluiten en ga je om deze reden maar door met je opleiding. Het is immers zonde van al dat geld, dat je hebt geleend. Je bent ook al zover gekomen. Die twee studiejaren kunnen er ook nog wel bij.  Maar je merkt, je hebt veel meer in je mars. Er is meer potentie.  En je vraagt je misschien af: Is dit het?

Gelukkig kan het anders en kun je wel de vervolgkeuze maken die gebaseerd is op wat jij wil! Jij kunt voor jouw volle potentie en geluk gaan!

“Doe wat je gelukkig maakt of wat je leuk vindt”. Deze uitspraken hoor je vast heel vaak. Het klinkt ook heel simpel. Maar wat maakt jou dan gelukkig? En wat vind je leuk? Dan kom je erachter dat dit toch ingewikkelder is dan het lijkt. Hiermee ga ik jou helpen. Ik heb het ‘Mind Your Step-Programma’ speciaal voor jou ontwikkeld.

Vreugde delen

Mijn naam Laetitia betekent vreugde. Ik voel dat ik de vreugde en het geluk, die ik heb ontdekt, moet en wil delen met mijn medemens, dus met jou!

Of je erin gelooft of niet, er is een weg voor je uitgestippeld. Een ieder verdient het om gebruik te maken van zijn/haar talenten en zichzelf in te zetten voor het goede, positieve doel. Ook is het belangrijk om te weten dat jij jouw eigen doelen bepaalt. Niemand anders. 

Hoe je het ook in wil gaan vullen is aan jou.  Laat mij je helpen. Door de Mind Your Step-methode, ga je ontdekken wat jouw innerlijke krachten en talenten zijn.

Onthoud: het zit altijd al in je, nu is het tijd om nog beter naar jouw gevoel te herontdekken en hier gehoor aan te geven.

You will never be able to escape from your heart. So it’s better to listen to what it has to say
– Paulo Coelho –

Ik graaf dieper dan het eerste antwoord dat in je opkomt op de vraag:  ‘Wat maakt jou gelukkig?’

Ik help je het ingewikkelde simpel te maken!

Kom je liever eerst in gesprek met mij?

Als je met Laetitia in zee gaat, weet je dat je stappen gaat zetten. De persoonlijke transitie die Laetitia bewerkstelligt, is van onschatbare waarde. Je leert niet alleen jezelf beter kennen, je wordt ook geconfronteerd met je eigen ‘waarom’? En Laetitia neemt geen genoegen met een halfslachtig antwoord. Samen met haar ga je naar de kern van je zijn. Ze legt samen met jou een basis voor je bestaan waar jaren mee aan de slag kan. Zonder Laetitia zou ik momenteel niet staan waar ik nu sta. Ze werd op korte tijd veel meer dan een coach. Ze werd een vriendin die een plekje diep in mijn hart veroverde.

Els D (39)

marketingconsultant